VCA training, basis VCA en VOL-VCA

Training, Herhaling en Examens

De trainingen op het gebied van VCA zijn met name bedoeld voor VCA gecertificeerde bedrijven of bedrijven die de ambitie hebben gecertificeerd te worden.

Alle medewerkers dienen voor gecertificeerde bedrijven in het bezit te zijn van een VCA Basis opleiding. Voor operationeel leidinggevenden is er de verplichting tot het volgen van de VOL opleiding. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om projectleiders, uitvoerenden en meewerkende voormannen.

Informatie over de training VCA van MARVEL

De VCA opleiding is de basisopleiding voor het veilig werken in de bouw, en chemie. Een gedegen training met inhoudelijke informatie en praktische oefeningen, en de training van proefexamens maakt het volgen van de training via MARVEL een nuttige, welbestede tijdsbesteding. Deelnemers beoordelen de cursus als nuttig en leerzaam.

Doelgroep, doelstelling en toelating

Deze cursus is bestemd voor werknemers werkzaam in de bouw, het schildersbedrijf, de wegenbouw en voor alle andere VCA gecertificeerde ondernemingen. Het examen bestaat uit meerkeuze vragen. Examentraining maakt onderdeel uit van de training.

De cursus wordt in diverse varianten gegeven. De basiscursus en de VOL cursus, overdag, in de avonduren, in het weekend, en eventueel via zelfstudie. Verder wordt de cursus in - company gegeven (bij grotere groepen), en zijn er op regelmatige basis open inschrijvingscursussen. Voor medewerkers van wie het examen verlopen is bestaan herhalingsopleidingen die ervoor zorgen dat de medewerker zich snel de laatste eisen eigen maakt. Met name voor herhalingsopleidingen is de zelfstudie een goede optie.

Richtlijnen SSVV, docenten en documentatie

De SSVV heeft de inhoudelijke eisen voor de VCA opleidingen opgesteld. De docenten vullen de stof aan met praktische en praktijkgerichte informatie, zodat de informatie goed wordt opgenomen. De lesstof is opgenomen in een cursusboek, dat u kunt bestellen bij MARVEL. Ook proefexamens kunnen los worden besteld bij MARVEL.

Certificering, Vrijstellingen en Werkwijze

Alle cursisten sluiten deze cursus af met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers het certificaat VCA Basis of VCA VOL. Bovendien ontvangen cursisten een VCA opleidingspas waarmee de gevolgde opleiding eenvoudig aantoonbaar is. Er bestaat de mogelijkheid voor een mondeling examen.

Informatiebladen

Hieronder treft u de informatiebladen van de VCA en de VCA- herhalingsopleidingen aan.

Voor alle VCA basisveiligheid en VOL VCA producten kijk op onze webshop.