Waarschuwing Mogelijke Oplichting Domein registraties

Voorbeeld Case :

Een aantal relaties met geregistreerde domeinnamen werd de afgelopen periode gebeld door een bedrijf met namen als Global Domain Registration Group met de mededeling dat er een ander bedrijf de domeinnaam met andere extenties (Info, com, biz) had aangevraagd maar dat zij de eerste optie hadden op deze namen, omdat zij het .nl domein ook al hadden. Formeel is er in de aanvraagprocedure geen sprake van zogenaamde "eerste rechten". Wel zou in een rechtzaak het hebben van een .nl domein een positief punt zijn.

Voor een klein bedrag van ? 450,-- tot ? 600,-- per domein zouden zij er echter zeker zijn dat het domein gewoon bij hen blijft. Natuurlijk moesten er wel gelijk worden beslist, omdat "de andere klant" verder geholpen moest worden. Het betreft hier een agressieve ongewenste vorm van verkopen.

Ons advies is het om niet naar dergelijke bedrijven terug te bellen en het gewoon zo te laten. Onderzoek heeft uitgewezen dat er meerdere bureau's zijn die op een dergelijke wijze bedrijven benaderen.

Registreer alleen relevante dommeinnamen en laat u nooit een snelle keuze opdringen.