Tekort aan vaklui nekt klein bedrijf

Het CWI constateerde in juli van dit jaar dat er te weinig monteurs, metaalarbeiders en vakkrachten in de weg- en waterbouw in Friesland te vinden zijn. Giep Lijzenga, waarnemend districtsmanager van het CWI voor Noord-Nederland, zegt dat ondernemers vooral op zoek zijn naar jonge werknemers, omdat oudere werknemers vaak een achterstand hebben op het gebied van scholing. Jongeren zijn er bijna niet, maar oudere werknemers (45-plussers) wel. ,,De aanwas van jongeren in de technische beroepen kan de uitstroom van oudere werknemers niet opvangen.?
Het CWI richt zich momenteel sterk op de groep 45-plussers. ,,De helft van de inschrijvingen bij het CWI bestaat uit deze oudere groep. Als bedrijven hun blikveld zouden verruimen, dan zijn er veel meer goede kandidaten beschikbaar.?
Sjoerd Weiland van de Kamer van Koophandel Noord bevestigt dat de technische sectoren in Frysl?n steeds meer moeite hebben om gespecialiseerde vakkrachten te vinden. ,,Met name kleinere bedrijven (tien tot twintig medewerkers) hebben steeds meer moeite om vakkrachten in huis te halen. De kleintjes die per bedrijf twee tot drie vacatures hebben, krijgen die niet ingevuld.? De grotere bedrijven hebben minder moeite om jongeren aan te trekken. Via campagnes en sponsoring van opleidingen zijn deze bedrijven bekender en aantrekkelijker.
Volgens Weiland moeten de kleinere bedrijven branchegewijs gaan samenwerken en zelf met initiatieven komen om de aanwas van nieuw personeel op peil te houden. ,,Het organiserend vermogen van deze bedrijven moet omhoog.?
Installatiebedrijf ter Steeg & Klopstra (elf medewerkers) uit Bovensmilde. ,,Wij kunnen drie tot vier mensen extra gebruiken?, zegt directeur Theo Gorter, die samen met zijn Friese compagnon Teun Sikma het bedrijf runt. ,,We zijn gespecialiseerd in koeltechniek. We hebben veel werk in Drachten en Oosterwolde. Monteurs voor de koeltechniek, jong of oud, zijn niet te vinden. En we hebben advertenties geplaatst in Frysl?n, Groningen en Drenthe, zonder resultaat.
Een reguliere opleiding tot monteur in koeltechniek is niet voor handen. ,,We moeten de mensen zelf opleiden maar door de hoeveelheid werk hebben we daar geen tijd voor. Voor een klus heb ik twee monteurs op pad. Als er een leerling-monteur mee zou gaan, komt het werk niet af. Over de hoeveelheid werk maken we ons geen zorgen, wel over de instroom van nieuw personeel. Als dit probleem blijft bestaan, maak ik me zorgen over de continu?teit van het bedrijf.?
Trlobes uit Joure heeft momenteel drie vacatures. Het bedrijf houdt zich bezig met industri?le automatisering. ,,Wij kunnen momenteel onze vacatures nog goed invullen. In tegenstelling tot veel andere regionale bedrijven trekken wij veel werknemers uit het Westen?, aldus eigenaar Diederik Brasser.