Het nieuwe werken

Hoe werkt het?

Er zijn nog wel kaders en randvoorwaarden die de werkgever stelt, daarbinnen gaat het niet om aanwezigheid, maar om resultaat.

U spreekt een aantal prestaties af over een periode, gevolg is dat de werknemer meer verantwoording heeft in het behalen van de gestelde doelen. De werknemer wordt dus een soort ondernemer in loondienst en de manager krijgt de rol van coach.

Mensen werken in virtuele teams die zelf de frequentie moeten vaststellen wanneer daadwerkelijk als team bij elkaar zijn. De rest van het contact zal virtueel plaats vinden: via chat, videoconferencing of bellen. Het nieuwe werken draait vooral om afspraken maken.

Investeren in persoonlijke groei, Tonen van waardering en gericht aandacht hebben voor een balans tussen werk en priv zijn zaken die bij het nieuwe werken horen.

Voordelen

De voordelen van het nieuwe werken zijn:

- Uw bedrijf wordt vitaler
- Uw medewerkers zijn baas over hun eigen tijd en dus tevredener
- Productiviteit stijgt met 8/9 procent
- Wat je concurrentiekracht vergroot.
- Geen negen tot vijf mentaliteit.

Toekomst

Over ruim tien jaar werken we allemaal zo. Zeker binnen bedrijven die streven naar duurzaam marktleiderschap. Het kantoor zal een inspirerende omgeving zijn waar je afspreekt met collega?s. De sociale functies van een kantoor zijn belangrijk, mensen willen tot een groep horen, collega?s hebben, bijkletsen bij een kopje koffie en samen problemen bespreken. Dat kun je niet realiseren met een virtueel kantoor.