Bouwbedrijf start unieke personeelswervingscampagne

Al jaren kampt de bouwsector met personeelstekorten, onder andere omdat steeds minder jongeren voor een technisch beroep kiezen. Het bouw- en installatiebedrijf heeft constant zo?n 60 vacatures, terwijl de orderportefeuille groeit. De veelomvattende campagne is opgezet om het aantal vacatures terug te dringen. Promoteams gaan actief rekruteren op uiteenlopende evenementen, van de open dagen van FC Utrecht, Sparta en Willem II, het Formule 1 City Racing-event in Rotterdam en de Wereld Haven Dagen tot de 22ste Huizendag in Huizen. Om meer vrouwen te charmeren voor werken in de bouw lopen er ook teams rond bij Leontien?s Ladyride: een fietstocht voor vrouwen. Met 84 volledig bestickerde trams en bussen in 9 steden (waaronder Rotterdam, Den Haag en Utrecht) worden ge?nteresseerden uitgenodigd onder andere via SMS ?Breijer? contact te leggen. Deze SMS-button komt ook terug op posters in abri?s door het hele land, waarop uitsluitend eigen medewerkers als model figureren.

Het bouw- en installatiebedrijf neemt met haar benadering het heft in eigen hand. Bouwbedrijven in Nederland kampen met een enorm personeelstekort, omdat te weinig jongeren kiezen voor een technische of bouwkundig beroep. Daar komt nog eens bij dat veel werknemers in de bouw uitstromen door de vergrijzing. Als gevolg darvan kunnen bedrijven nieuwe aanbestedingen niet aannnemen, en blijft er dus veel werk in Nederland liggen.
Om te voorkomen dat het bedrijf nee moet verkopen, is het voordurend op zoek naar creatieve manieren op zoek naar vakmensen of mensen die zich daar toe willen ontwikkelen. Zo heeft het bouwbedrijf onlangs met veel succes gekwalificeerde vaklieden in Dresden weten te werven. Zij wonen inmiddels met hun gezinnen in Nederand en worden volledig in hun intergratie begeleid. Binnenkort zal het bouwbedrijf oop in Portugal op zoek gaan naar personeel.