Een langere proefperiode: Het voorloopcontract

Het voordeel voor bedrijven van het aannemen van medewerkers via een uitzendbureau is dat er een langere proefperiode is. Gedurende deze periode betaald de werkgever natuurlijk een hoger tarief. Verder moeten er afspraken over de overname van een medewerker in een later stadium gemaakt worden en moet er onderhandeld worden over de prijs van de overname.

Voor bedrijven is het voordeel dat ze eerder en gemakkelijker een beslissing nemen over nieuwe (tijdelijke) medewerkers. Dat heeft voor kandidaten het voordeel dat ze eerder aan het werk zijn.

Optie naar zekerheid: Het voorloopcontract

MARVEL wil graag vakbekwame mensen aan het werk helpen. Daarom bieden wij ook een voorloopcontract aan. Dit voorloopcontract is, zoals de naam zegt, een contract met een vaste periode dat kan worden afgesloten als er de ambitie is dat je in vaste dienst wordt genomen. Gelijk bij de start van de arbeidsrelatie worden er afspraken gemaakt over de duur van dergelijke voorloopcontracten. Met het voorloopcontract worden de voordelen van werving en selectie en het inhuren van uitzendkrachten of gedetacheerde medewerkers samengevoegd.

Voordelen voorloopcontracten

  • Vaste vooraf overeengekomen periode van drie tot zes maanden
  • Verlengde proefperiode ook voor jou als kandidaat
  • Vaste afspraken omtrent de indiensttreding
  • Duidelijkheid voor jou als kandidaat
  • Doelstelling is dat je bij het bedrijf in dienst komt, dit wordt vooraf in een overeenkomst vastgelegd.

Na het voorloopcontract is er nog meer zekerheid over je functioneren en is het voor bedrijven makkelijker voor jou te kiezen.

Toch niet de juiste werkgever

Mocht een werkgever toch niet de juiste voor je zijn, dan zijn er voldoende andere opties. Je gaat in eerste instantie met MARVEL een relatie aan.