MARVEL Network Vulnerability Assessments en Penetration tests

 

Door regelmatig netwerk vulnerability scans in te plannen kunt u als professionele organisatie zwakke punten in uw netwerkbeveiliging identificeren voordat kwaadwillenden en/of virussen een aanval op uw LAN netwerk of extern gehoste data (websites) kunnen doen.

 

Het doel van het uitvoeren van een vulnerability scan en een penetration scan is het beoordelen of het mogelijk is gebruik te maken van (bekende) externe kwetsbaarheden op uw netwerk of apparaten in uw netwerk.

Hierbij kan het gaan op kwetsbaarheden in de soft- en firmware van gebruikte apparatuur en servers.

 

Zo wordt beoordeeld of uw netwerk open staat voor bekende kwetsbaarheden zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de werking van uw systemen.


Risk Based Analyse IT infrastructuur
 

Het uitvoeren van een kwetsbaarheidscan (Vulnerability scan) is een uitstekende start van de Risk – Based analyse en beheer van uw IT infrastructuur. De werkelijke waarde van eerste (of herhaalde) test ontstaan bij het implementeren van een proces voor het aanpakken van de geconstateerde kwetsbaarheden.

 

MARVEL voert niet alleen de evaluaties met behulp van de nieuwste scantechnologie zodat verzekerd is dat elke bekende kwetsbaarheid opgemerkt wordt maar is er met name op gericht eenvoudig de risico reductiemaatregelen en aanbevelingen te begrijpen en te implementeren.


Meer informatie
 

Voor meer gedetailleerde informatie over de aanpak van VUL en PEN scans ga naar de detailpagina met meer informatie over de scanmethodologie en de generale projectopzet.